Росіяни перекинули 20 військових гелікоптерів на аеродром у Бердянськ

vertoleti

Початок контрнаступу ЗСУ у Запорізькому напрямку змусив командування російської армії перекинути військові гелікоптери на аеродром неподалік від Бердянська, – повідомляють журналісти проекта “Схеми”. 

За словами розслідувачів, тільки за останні кілька днів РФ перекинула під Бердянськ близько 20 бойових гвинтокрилів.

Загалом на окупованому аеродромі Бердянська станом на 13 червня знаходиться не менш як 27 гелікоптерів.

За допомогою двох авіаекспертів було ідентифіковано моделі гелікоптерів.

За версією журналістів “Схем” на бердянському летовищі наразі знаходяться: – 5 вертольотів Ка-52; – 9 вертольотів Мі-8 або Мі-24; – 13 вертольотів Ка-29.

Коментуючи ситуацію, авіаційний експерт Анатолій Храпчинський розповів: “Більшість гелікоптерів – це для підтримки сухопутних сил РФ та підсилення захисту від контрнаступу ЗСУ. Мі-8 можуть використовувати для евакуації, але скоріш їх також використовують для оперативного перекидання військових або оснащення ближче до полю бою”.

“Судячи з супутникових знімків, аеродром Бердянська нині використовується, як оперативний аеродром для розгортання частин армійської авіації РФ, які базуються в окупованому Криму. Це вкрай необхідно для них, оскільки в умовах віддаленого базування ефективна підтримка сухопутних військ – “робота по заявках” – неможлива”, – коментує інший військовий експерт Михайло Жирохов.

Очевидно, що гвинтокрили, які базуються під Бердянськом, також можуть використовувати для екстреної евакуації поранених та перекидання військ і спорядження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-06-14