Green Smartphones: Android виявилася більш інтутивно зрозумілою ОС, ніж iOS

smart_sklad

Користувачі смартфони вважають операційну систему від Google зручніше, ніж iOS. Про це повідомляється у дослідженні компанії Green Smartphones.

Фахівці агентства визначили, яка ОС вважається серед користувачів найбільш інтуїтивно зручною на основі статистики пошукових запитів Google. Автори з’ясували, що в середньому власники iPhone та користувачі iOS частіше звертаються за допомогою для роз’яснення тих чи інших функцій пристрою.

Укладачі звіту проаналізували кількість пов’язаних із гаджетами запитів на місяць. З’ясувалося, що, наприклад, питання «як зробити запис екрану», користувачі смартфонів на Android задають 24 тисячі разів, iOS — 84 тисячі разів, «як відновити заводські налаштування» — 8,4 тисячі проти 61 тисячі, «як записати телефонний дзвінок». 12 тисяч проти 28 тисяч, “як виконати оновлення пристрою” – 3 тисячі проти 13 тисяч відповідно.

На основі цих даних фахівці Green Smartphones зробили висновок, що Android приблизно на 58 відсотків зручніше, ніж iOS. При цьому частіше власники Android називають головною гідністю екосистеми високу гнучкість, а користувачі iPhone тривалий термін підтримки оновленнями.

Раніше представники компанії SellCell заявили, що iPhone 8, 8 Plus та X можна вигідно продати до початку осені. Автори звітів зазначили, що це пов’язано з тим, що смартфони не отримають підтримки iOS 17 і їх ціна поступово знижуватиметься.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-06-27