Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект про легалізацію медичної марихуани

kannabis

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект про легалізацію медичної марихуани, за рішення проголосували 268 депутатів. 

Також Telegram-канали опублікували частину ефіру телемарафону, де голова комітету Ради з питань медицини Михайло Радуцький розповів, як можна буде отримати медичну марихуану. За його словами, відповідні препарати можна буде отримати у будь-якій аптеці за електронним рецептом.

Без рецепта одержати їх буде неможливо.

«Перевіряючі органи, Національна служба здоров’я України зможуть чітко розуміти, який лікар виписав такий препарат і чи такий препарат потрібний саме цьому пацієнту», — зазначив депутат Ради.

Президент України Володимир Зеленський кілька разів закликав легалізувати медичну марихуану. За його словами, в країні мають бути застосовані «всі найкращі світові практики», щоб «українцям та українкам не довелося зазнавати болю, стресу та травм через війну».

У червні 2022 року український прем’єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради законопроект про легалізацію медичного каннабісу. За словами міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, препарати на основі медичної марихуани здатні знижувати біль, знімати спазм м’язів та судин, а також лікувати анорексію, тривожні та посттравматичні стресові розлади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-07-13