ISW: Українські удари по тилових об’єктах підривають російську логістику

krimskiy_most

Удари української армії по військових об’єктах у російському тилу підривають логістику та контрбатарейну оборону росіян, пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму щоденному зведенні. В огляді йдеться, що ЗСУ минулої доби продовжували контрнаступні дії щонайменше на трьох ділянках фронту. 

У зведенні наводяться слова начальника головного управління ракетних військ та артилерії та безпілотних систем Генерального штабу України полковника Сергія Баранова про те, що до 90% російських втрат припадають на удари ракетних та артилерійських підрозділів ЗСУ. Він сказав, що українським військовим вдалося створити далекобійний «вогневий кулак» і російські війська вже не можуть вести ефективний контрбатарейний вогонь.

Спікер об’єднаного командування «Південь» ЗСУ Наталія Гуменюк також заявила, що удари по тилових складах ускладнюють проблеми російських військ із матеріально-технічним забезпеченням.

Крім цього, у зведенні наводяться спостереження аналітиків за лінією фронту, і вони такі:

ЗСУ проводили наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна та в районі Бахмута, але не досягли успіху. Під час операцій уздовж кордону між західною частиною Донецької та східною частиною Запорізької областей, а також на заході Запорізької області українські військові також не досягли поступу.

Російські війська проводили наступальні операції на околицях Куп’янська, Бахмута та на лінії Авдіївка-Донецьк, просунулися в районі Куп’янська. Немає підтверджень просування росіян на заході Донецької та Сході Запорізької областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-07-23