«Ми ніколи не побачимо Путіна та Зеленського за одним столом». Глава МЗС України прокоментував можливість переговорів Росії та України

kuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував можливість прямих переговорів Росії та України в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera. 

Глава українського МЗС знову заявив, що Київ не піде на зустріч із нинішнім президентом Росії Володимиром Путіним, оскільки він причетний до злочинів.

«Путін не є партнером для переговорів. Він скоїв дуже багато серйозних злочинів. Існують інші дипломатичні засоби опосередкованої боротьби, –  сказав Кулеба  — Але нам зрозуміло, що ми ніколи не зможемо побачити Путіна та Зеленського за одним столом».

При цьому Кулеба зазначив, що переговори Росії та України в принципі можливі, проте для цього мають бути виконані деякі умови.

У відповідь на запитання, чи можуть такі консультації розпочатися до повного виведення російських військ із території України, Кулеба сказав: «Ми не віримо росіянам на слово, ніхто в здоровому глузді не повірить».

“Перш ніж піти на компроміс щодо переговорів, ми хотіли б переконатися, що він серйозний, а не черговий обман. Що росіяни потім не повернутись, щоб знову атакувати нас. Я розумію ці питання та їхню логіку, але я не можу дати однозначних відповідей, бо їх немає, на коні життя мільйонів людей”, – заявив міністр закордонних справ України.

Восени минулого року Україна законодавчо заборонила вести переговори з Путіним після того, як Кремль ухвалив рішення про анексію чотирьох частково окупованих регіонів України.

Володимир Путін нещодавно скаржився, що Україна відмовляється вести переговори з Росією, але не згадував, що заборона стосується її особисто, а не контактів між двома країнами в принципі.

Київ наполягає, що мирні переговори можливі лише після того, як Росія повністю виведе свої війська з території України, яку вона визнана міжнародною спільнотою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-08-10