Оріхівський напрямок: Тривають бої за Роботино

nastup

12-13 серпня надходили повідомлення про просування ЗСУ у двох точках південного фронту – під Роботино (оріхівський напрямок, Запорізька область) та в Урожайному (Врем’ївський виступ, Донецька область). 

Про активізацію боїв під Роботіно російські паблики почали повідомляти ще позавчора. А вчора ввечері українське командування заявило, що ЗСУ мають тут частковий успіх.

Українські військові паблики повідомили про вихід на околицю селища. Російські офіційні джерела заявляють про відбиття атак і втрати у ЗСУ.

Російські військові телеграм-канали повідомляють, що українські сили заходили на східні околиці Роботино, однак були звідти вибиті, але зуміли закріпитися ближче до Роботино зі сходу та північного сходу.

Щодо Урожайного на Врем’євському виступі. Про те, що село близько до залишення, заявили вчора російські військові в паблиці одного з підрозділів, який там воює.

Сьогодні російські телеграм-канали пишуть про те, що ВС РФ контролюють центральну та південну частини Урожайного, а ЗСУ знаходяться на північно-західній. Також повідомляють, що росіяни контрактують, аби витіснити українські сили із села.

Українські військові пабліки вчора ввечері писали, що ЗСУ ведуть бої вже в південній частині Урожайного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-08-13