Литва оголосила про закриття двох пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю

NATO_army

Уряд Литви в середу ухвалив рішення про тимчасове закриття з 18 серпня пунктів пропуску Шумськ та Тверч на кордоні з Білоруссю. 

Заходи спрямовані на адекватне реагування на геополітичну ситуацію та загрозу національній безпеці, а також на запобігання контрабанді товарів, повідомляє портал Delfi.

Напередодні Державна прикордонна служба країни оголосила про «додаткову мобілізацію» прикордонників через різке посилення гібридної загрози на кордоні з Білоруссю.

Латвія, Литва та Польща почали вживати термінових заходів щодо посилення своїх кордонів, побоюючись провокацій після розміщення в республіці ПВК «Вагнер».

На початку липня президенти цих країн звернулися з листом до генсека НАТО та керівників країн альянсу із закликом вжити заходів щодо протидії загрозам, що походять від Росії та Білорусі.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на початку серпня повідомляв, що, за оцінками Польщі та Литви, у Білорусі перебуває близько 4000 найманців із групи ПВК «Вагнер», яких можна використовувати для провокацій.

У разі серйозного інциденту за участю найманців ПВК «Вагнер» Польща, Литва та Латвія можуть одночасно закрити свої кордони з Білоруссю, попереджали раніше влада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-08-16