Ігоря Коломойського відправили під арешт із можливістю звільнення під заставу

kolomoyskiy

Київський суд вирішив відправити одного з найвідоміших олігархів України Ігоря Коломойського під арешт на два місяці з альтернативою у вигляді звільнення під заставу у розмірі понад півмільярда гривень (приблизно 13,5 млн. доларів США). 

Як повідомляють українські агенції, Шевченківський районний суд Києва також наказав Коломойському здати всі документи та заборонив йому контактувати зі свідками.

Оскаржити рішення суду Коломойський може упродовж п’яти днів.

СБУ підозрює мільярдера Ігоря Коломойського у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Як стверджує слідство, він протягом 2013–2020 років «відмив» та вивів за кордон понад півмільярда гривень.

Сам Коломойський звинувачення відкидає.

Президент України Володимир Зеленський у щовечірньому відеозверненні в суботу завуальовано згадав про справу Коломойського, сказавши, що нова Україна після перемоги у війні буде побудована без «тих, хто грабував Україну і ставив себе вищим за закон і будь-які правила». і що він вдячний правоохоронним органам «за рішучість довести до справедливого результату кожну зі справ, що гальмувалися десятиліттями».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-09-03