У Запоріжжі з’явився мурал з зображенням Махна, – ФОТО

У вівторок, 10 жовтня у Запоріжжі на будівлі ПК “Орбіта” з’явився мурал із зображенням відомого анархіста Нестора Махна. Дизайн розробив французький митець українського походження Микита Кравцов, а саму настінну картину створили двоє відомих муралістів Давид Чичкан та Катерина Пікарська, – пише 061.ua

Відомо що митці працювали над ще одним муралом, який має назву “Квітка для окупанта” (його можна побачити на одній з будівель поблизу залізничного вокзалу “Запоріжжя-1”).

“Це махновські землі, я роблю серію виставок в прифронтових містах. Це така моя маленька місія українізації. Мені знається, що це доречно”, – каже  Давид Чичкан – київський художник-мураліст.

Над створенням зображення Махна він працює в парі з одеситкою Катериною Пікарською. Нині вона живе та працює у Франції. Говорить, що малює картини на замовлення.

Коли їм зателефонував Кравцов і запропонував створити мурали у Запоріжжі, художники погодились не роздумуючи.

“Дуже складна поверхня. Вперше так працюю. Сьогодні останній день працюємо, дороблюємо Нестора Івановича. Тривоги постійно лунають, але в Києві також вони є. Тож, все нормально”, – говорить Давид.

“У Запоріжжі я вперше. Це військове місто зараз. Складні емоції. Ми хочемо підтримати жителів міста. Після того, як завершимо роботу, я ще деякий час буду в Україні, а потім повернусь у Францію, бо маю там роботу. Поверхня, на якій створюємо Махна, вона нова для мене і на висоті також вперше працюю. Махно це супергерой”, – розповіла Катерина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-10-10