Новим зарядженим седанам Hyundai пообіцяли 2,5-літровий двигун

Новим зарядженим седанам Hyundai пообіцяли 2,5-літровий двигун. Колишній керівник підрозділу Hyundai N, а нині радник південнокорейської фірми Альберт Бірманн заявив австралійським журналістам, що наступне покоління Elantra N та седана i30 N можуть перевести на тяжку «турбочетвірку» від флагманської моделі. Фахівець підкреслив, що на деяких ринках випуск нових 2,5-літрових седанів із літерою N «технічно можливий». 

Hyundai Elantra N оновилася цього року і зберегла 2,0-літровий турбомотор у варіанті форсування на 290 сил і 392 Нм моменту, що крутить. Абсолютно новий “заряджений” седан очікується до 2027-2028 року, і Альберт Бірманн переконався, що 2,5-літрова “турбочетвірка” під капотом міститься.

Фахівець підтвердив, що навіть з урахуванням посилення норм викидів можна залишити 2,5-літровий турбомотор та зберегти віддачу на сьогоднішньому рівні (294 сили, 422 Нм). В Австралії та США такий седан міг би бути затребуваним, але остаточного рішення поки не прийнято: крапку за проектами нової Elantra N та седана i30 N поставлять до кінця року.

Альберт Бірманн підкреслив, що в європейському офісі Hyundai “мріють про електромобілі”, а бензинові автомобілі їх більше не цікавлять. Отже, розвиток лінійки Hyundai N у Старому світлі піде іншим шляхом: якщо «заряджені» моделі і з’являться, то тільки на електротязі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-11-27