В Запоріжжі затримали організаторів перевезень до РФ та тимчасово окупованих територій

У Запоріжжі копи затримали трьох місцевих мешканців, які організували схему нелегального потрапляння до РФ та на тимчасово окуповані території через країни Європи.

В ході слідчих дій з’ясувалося, що організував нелегальні перевезення 30-річний запоріжанин. До злочинної діяльності він залучив ще двох земляків – 24-річного чоловіка та 36-річну жінку.

У кількох месенджерах зловмисники розмістили оголошення про здійснення пасажирських перевезень на тимчасово окуповані території Запорізької і Донецької областей через низку країн Європи. Організатор знаходив транспортні засоби й водіїв, координував їхню діяльність, планував дати виїздів та організовував перевезення.

Перевізники підшукували «клієнтів» серед жителів різних регіонів країни. Пасажири офіційно перетинали кордон, потім різними маршрутами через країни Європи в’їжджали на територію РФ. Далі через пункт пропуску в тимчасово окупованому Новоазовську заїжджали до населених пунктів, на даний час непідконтрольних Україні.

За свої «послуги» ділки отримували 350 доларів США.

Безперешкодний трансфер на тимчасово окупованих територіях зловмисникам забезпечувала місцева окупаційна влада. Серед «клієнтів» були також зрадники й колаборанти, які прагнули виїхати з України, аби уникнути покарання.

Порушено кримінальну справу. Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-12-01