Суд ЄС скасував штраф Amazon за ухилення від сплати податків

amazon

Суд Європейського союзу став на бік компанії Amazon у її суперечці з Єврокомісією щодо ухилення від сплати податків. Таким чином, американську корпорацію остаточно звільнено від обов’язку виплачувати європейській владі €250 млн. 

Єврокомісія вирішила оштрафувати Amazon ще 2017 року. В ЄК стверджували, що через незаконні податкові пільги майже три чверті прибутку, отриманого американською компанією в Європі, було виведено з-під оподаткування. Amazon подала апеляцію до Європейського суду загальної юрисдикції, який у травні 2021 року ухвалив рішення на користь компанії.

Суд зазначив, що Єврокомісія не змогла довести “неправомірного зниження податкового навантаження” для люксембурзького підрозділу Amazon. Не було доведено, що податкове оподаткування Amazon з боку Люксембургу було видом державної допомоги, що йшло б урозріз з правилами внутрішнього ринку Європейського союзу.

«Ми вітаємо рішення суду, яке підтверджує, що Amazon дотримувалася всіх застосовних законів і не зазнавала особливого звернення. Ми з нетерпінням очікуємо на продовження роботи у сфері доставки товарів нашим клієнтам по всій Європі», – заявив представник Amazon.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-12-14