Lufthansa замовила нові лайнери Airbus та Boeing на $9 млрд

Сьогодні, 19 грудня, одна з найбільших європейських авіакомпаній, німецька Lufthansa Group, оголосила про замовлення 80 нових пасажирських літаків на загальну суму 9 млрд. доларів. 60 літаків Boeing тієї ж лінійки та 60 літаків Airbus лінійок A220-300 та A320. Постачання нових лайнерів для Lufthansa Group заплановано на 2026–2032 роки. 

Після оголошення про велике замовлення акції американської Boeing зросли у ціні на 1,3%. ЗМІ пов’язують це з тим, що Lufthansa замовила літаки лінійки B-737 уперше з 1995 року.

Експерти вважають, що велике замовлення від Lufthansa, яка, як і багато інших авіакомпаній, пережила непрості часи в період пандемії COVID-19, може означати, що й інші авіакомпанії невдовзі почнуть оновлювати свій авіапарк після кількох років вимушеної паузи.

«Схоже, що через три роки, протягом яких компанія не могла багато витрачати (на оновлення авіапарку), тепер ворота відчинені, – заявив агентству Bloomberg аналітик інвесткомпанії Sanford Bernstein Тобіас Фромм. – У всіх авіакомпаній минулий рік став дуже добрим. Прибутковість виявилася фантастичною, а високий попит продовжиться і 2024 року. Загалом ситуація виглядає дуже позитивною».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-12-19