Психотерапевт порівняв секс зі спортом та назвав способи зробити його пристрасним

Поліпшити інтимне життя, розпалити в ньому іскру хочуть багато пар, які перебувають у тривалих стосунках, вважає лікар-сексолог, психотерапевт Андрій Булах. Він порівняв секс зі спортом і назвав п’ять способів зробити його пристрасним. 

Психотерапевт заявив, що причини згасання лібідо можуть бути різні: поява дітей, завантаженість роботою, проблеми зі здоров’ям та просто ситуація, коли близькість стала звичкою. Проте, за його словами, виправити ситуацію можна, і розпочати треба з діагностики стосунків. Необхідно з’ясувати, чи пристрасть у відносинах спочатку чи навіть на момент їхнього зародження вони були сексуально спокійними.

Булах підкреслив, що пари, які не мали позамежної пристрасті, зможуть частково розпалити її знову, якщо ж емоції на початку стосунків були дуже яскравими, повторно пережити настільки ж інтенсивні переживання навряд чи вдасться. Коли ж пристрасті спочатку не було, розпалити її буде вкрай складно, зазначив співрозмовник «Ленты.ру».

“Якщо є що відновлювати, слід зрозуміти, які причини зниження лібідо. У чому полягає причина: у фізіології чи психології?”, – додав лікар.

Сексолог запевнив, що часто парі досить просто розібратися з купою щоденних справ, знайти час побути вдвох, щоб покращити стосунки. На користь піде цілий день, проведений у ліжку і краще не вдома.

Якщо ж додати ефект новизни в секс, можна вивести згаслі відносини на новий рівень, продовжив фахівець. Він запропонував парам, які практикують «черговий» секс у певний час та у певній позі, спробувати змінити час, обстановку, сценарій.

Можна попрацювати з фізіологією. Як чоловіки, і жінки можуть підвищити яскравість оргазму, навчитися відчувати його за різних видах стимуляції й у різних позах. Також потрібно постаратися вирішити проблему жінок із відсутністю оргазму. Якщо партнерка не має задоволення, важливо зрозуміти, що їй заважає, і вирішити цю проблему. Для цього є різні ефективні техніки

На закінчення Булах закликав займатися сексом регулярно.

«Секс як спорт: чим частіше тренуєшся, тим краще виходить. Провокувати, стимулювати, обговорювати приємні моменти, планувати секс, заздалегідь готуватися до нього — все це допомагає парі залишатися в тонусі», — пояснив він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-12-26