Співробітники “Укрзалізниці” виграють суди щодо невиплати коштів на оздоровлення

uz

Маємо позитивні судові рішення з Дніпропетровщини на користь наших профспілкових колег – залізничників щодо невиплати їм з боку роботодавця, Укрзалізниці, гарантованих коштів на оздоровлення. Сьогодні рішення суду – чи не єдина можливість працівника залізниці отримати свої «оздоровчі», – повідомив на своїй сторінці у Facebook Михайло Волинець – Голова Конфедерації Вільних профспілок України.

Попри заяви центрального керівництва транспортного гіганта про наміри покращити матеріальне становище працівників залізниці в регіонах, маємо стандартну картинку покращення матеріального забезпечення вищого керівництва залізниці, членів наглядової ради підприємства. Щодо рядових працівників компанії – кожну копійку доводиться вибивати через суди. На судові тяжби, сплату послуг адвокатів у залізниці, судячи з усього, гроші є. Навіть у воєнний час.

З квітня 2017 року через постанову, підписану керівництвом підприємства з одного боку та банановою профспілкою – з іншого, не виконується вимога колективного договору щодо виплати матеріальної допомоги на оздоровлення в обсязі мінімальної зарплати.

Читайте також: Стала відома середня зарплата на “Укрзалізниці” за підсумками 2023 року

Рішення передбачає погіршення умов колдоговору, тому є неправомірним! Проте менеджери залізниці в регіонах спираються на нього у своїх корисливих цілях.

За інформацією, що надають залізничники з регіонів, тільки регіональна філія «Придніпровської залізниці», щороку недоплачує працівникам 50 млн грн на оздоровлення.

Як бачите, попри активну залученість профспілковців-залізничників до воєнних дій, до гуманітарної діяльності, волонтерства, тривають судові справи із захисту працівників залізниці – щодо їхнього відновлення на робочих місцях, щодо скасування притягнутих за вуха доган, щодо виплат недовиплаченої матеріальної допомоги на оздоровлення та інших.

Голова первинки Вільної профспілки залізничників України локомотивного депо Кривого Рогу, машиніст та захисник своїх колег у судах В’ячеслав Федоренко повідомляє, що найближчим часом захищатиме у суді ще чимало справ профспілкових побратимів.

Читайте також: Профспілка залізничників вимагає від Уряду підвищення зарплат для співробітників “Укрзалізниці”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-15