Секс-експерт назвала причину насторожитися під час використання інтимного гелю-змазки

sex

Експерти британської компанії з виробництва презервативів Condoms UK попередили, що використання інтимного мастила з терміном придатності, що минув, може призвести до проблем зі здоров’ям. Їхню застереження опублікувало видання Daily Star. 

Фахівці заявили, що використання простроченого мастила під час сексу може спровокувати алергічний напад та інфекцію статевих органів у обох партнерів. Відбувається це тому, що хімічні речовини, що містяться в лубрикантах, з часом поступово руйнуються і викликають роздратування.

Алергічна реакція на мастило, за словами експертів, може проявитися у вигляді сверблячки, висипу, набряку, кропив’янки, печіння, в окремих випадках — проблем із диханням та анафілактичного шоку. Крім того, прострочені лубриканти, як наголошують експерти, можуть порушити рівень рН організму та збільшують ризик розвитку дріжджових інфекцій та бактеріального вагінозу.

Термін придатності мастил відрізняється в залежності від їх типу, при цьому варіанти на водній основі зберігаються не так довго, як на масляній або силіконовій. Однак при правильному зберіганні більшість коштів, що представлені на ринку, можуть прослужити до трьох років. За словами фахівців, те, що лубрикант зіпсувався, вказують такі ознаки, як зміна запаху, текстури, у їстівних варіантів стає неприємним смак. Також насторожитися треба, якщо інгредієнти кошти візуально розшарувалися: мастило стало липким і не забезпечує належного ковзання, а у флаконі з’явилася пліснява.

Раніше клінічний сексолог Несс Купер розвіяла чотири популярні міфи про секс та захворювання, які передаються статевим шляхом. Вона зазначила, що заразитися інфекцією, що передається статевим шляхом (ІПСШ), через сидіння унітазу неможливо. Провокують венеричні захворювання інфекції, за її словами, надто швидко гинуть поза організмом людини, щоб ними можна було заразитися при контакті шкіри з предметами побуту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-29