Банківські трояни для Android завантажили сотні тисяч разів

Користувачів Android-смартфонів обманювали за допомогою заражених вірусами програм. Про це повідомляє видання BleepingComputer. 

Фахівці ThreatFabric розповіли про кампанію Anatsa, пов’язану з поширенням однойменного банківського трояна. Програма встановлювалася на смартфони користувачів, а потім викрадала дані, пов’язані з банківськими програмами.

Деякі вірусні програми виявилися популярними та потрапили в топи Google Play. До них віднесли Phone Cleaner – File Explorer, PDF Reader: File Manager та інші утиліти. Згідно з грубим підрахунком експертів, додатки завантажили сотні тисяч разів — програми отримали щонайменше 150 тисяч завантажень.

Фахівці зазначили, що програми вимагали спеціальних дозволів для маніпуляцій із системою. Після активації хакери могли керувати програмами віддалено. Найбільше від трояна постраждали користувачі з Великобританії, Німеччини, Іспанії, Словаччини, Словенії та Чехії.

У ThreatFabric рекомендували користувачам відмовитися від завантаження програм від невідомих розробників. Також спеціалісти закликали обмежити кількість дозволів для програм.

Раніше повідомлялося, що смартфони Huawei почали визначати програму Google як вірус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-03-06