Bloomberg: OpenAI відкриє офіс у Токіо

intellekt

Розробник моделей ШІ OpenAI має намір цього місяця відкрити свій третій закордонний офіс, повідомляє Bloomberg. За даними джерел агентства, слідом за Лондоном та Дубліном американська компанія відкриє офіс у Токіо. 

Про можливе відкриття офісу у столиці Японії засновник та гендиректор OpenAI Сем Альтман говорив ще у квітні 2023 року під час зустрічі з прем’єр-міністром країни Фуміо Кісідою.

Компанія хоче розширити свої послуги японською мовою, щоб не програти конкуренцію на цьому ринку місцевим технологічним корпораціям, таким як SoftBank та Nippon Telegraph & Telephone (NTT). Крім того, компанія має намір працювати разом із урядом Японії над виробленням регулюючих норм для сфери ШІ.

OpenAI представила мовну модель ChatGPT у листопаді 2022 року. За перші п’ять днів з моменту релізу чат-бот отримав понад 1 млн користувачів та прізвисько «вбивця Google».

Стартап активно підтримувався Microsoft, яка вклала в OpenAI десятки мільярдів доларів. Так, днями стало відомо про спільний проект двох компаній дата-центру Stargate вартістю приблизно $100 млрд.

Більшість витрат на його створення, за даними ЗМІ, візьме на себе Microsoft.

Раніше повідомлялося, що Microsoft створить дешевий аналог ChatGPT.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-01