ISW: Затримка допомоги Києву з боку США може допомогти Росії досягти успіхів на полі бою в майбутньому

Затримка в наданні допомоги Україні з боку США, що триває, обмежує здатність Києва проводити ефективні оборонні операції, надаючи Росії можливості для наступу, пишуть в черговому зведенні експерти американського Інституту вивчень війни (ISW). 

Ця динаміка може допомогти російським військам досягти оперативно значимих успіхів у майбутньому.

Росія та Україна беруть участь у постійній гонці інновацій та адаптацій у повітряному просторі. Росія продовжує коригувати час, масштаб, склад та цілі своїх ударів у спробі прорвати українську систему ППО.

Значні затримки у наданні військової допомоги з боку США вже призвели до нестачі ракет в Україні та перешкоджають здатності адаптуватися до російських атак, що еволюціонують.

Все це змушує Україну приймати складні рішення щодо розподілу систем ППО між тиловими та фронтовими підрозділами, внаслідок чого фронтові війська стають більш уразливими перед повітряними нападами.

Надати Україні системи протиповітряної оборони в масштабах, необхідних для значного підвищення можливостей української ППО, можуть лише США, вважають аналітики.

Раніше повідомлялося, що пропозиція спікера Джонсона голосувати за допомогою України та Ізраїлю окремо: демократи не проти, трампісти загрожують відставкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-17