Маск: стратегії виходу з конфлікту в Україні немає, це нескінченна війна

Один із найбагатших людей на планеті Ілон Маск відреагував на схвалення Палатою представників Конгресу США допомоги Києву. Він висловив побоювання у зв’язку з відсутністю стратегії щодо виходу з російсько-українського конфлікту. 

“Моє найбільше побоювання полягає в тому, що немає стратегії виходу, це просто нескінченна війна, в ході якої діти гинуть у траншеях від артилерії та кулеметного вогню або від куль снайперів на мінних полях”, – написав пан Маск у соцмережі X.

Бізнесмен у такий спосіб прокоментував публікацію американського мільярдера Девіда Сакса про рішення Палати представників. Той вважає, що «новий законопроект про фінансування, який широко проголошений як рятівний для України, окупить рівно половину літнього контрнаступу».

Палата представників Конгресу США напередодні, 20 квітня, схвалила комплексний законопроект, який включає передачу Україні заморожених активів Росії, а також надання військової допомоги Києву та іншим союзникам. Президент США Джо Байден закликав Сенат скоріше схвалити документ та надати закон йому на підпис. На думку Кремля, рішення Палати представників розорить Україну та збагатить США. Москва пообіцяла відповісти на конфіскацію російських активів.

Ілон Маск восени 2022 року запропонував мирний план, що містить пункти про визнання Криму регіоном Росії, нейтральний статус України та проведення під егідою ООН повторних референдумів у Донбасі, а також у Херсонській та Запорізькій областях. Київ розкритикував пропозиції мільярдера У жовтні 2023 року пан Маск виступив проти фінансування України на шкоду потребам США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-21