Дієтолог назвала збільшуючі ризик утворення тромбів напої

Алкогольні та кофеїновмісні напої здатні збільшити ризик утворення тромбів у людському організмі. Про це попередила лікар-терапевт, дієтолог. 

Фахівець віднесла до подібних напоїв алкоголь, оскільки негативно діє на серцево-судинну систему. Через нього можуть виникати перепади артеріального тиску, і підвищується згортання крові.

“Коли розпадається етанол, це сприяє склеюванню еритроцитів і тим самим формуванню тромбів”, – пояснила Корольова.

Лікар також назвала напоями, які підвищують ризик тромбутворення, кави та енергетики. Вони можуть призвести навіть до зневоднення організму і вплинути на нервову систему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-11-05