Газування та десерти не слід вживати натще. Ці продукти різко підвищують рівень цукру в крові, при цьому працездатність людини знижується, розповіла дієтолог, доктор медичних наук Маргарита Корольова.
“Солодкі продукти з високим глікемічним індексом, а це хлібобулочні вироби з борошна вищого ґатунку, це все десерти, солодкі напої викликатимуть гормональні гойдалки”, – застерегла фахівець.
За словами медика, якщо людина має проблеми зі шлунково-кишковим трактом, їй необхідно утриматися від свіжих овочів і фруктів на сніданок. Ці продукти є додатковим подразником слизової оболонки шлунка.
Крім того, мінімум користі організму в даному випадку принесуть швидкорозчинні каші та смажене.
Раніше дієтолог Лариса Фаєрман назвала омлет на пару і варіння некруто одними з найкорисніших способів приготування яєць. Фахівець нагадала про те, що яйця багаті на важливі для хорошого самопочуття вітаміни A, D, E, і B12.
Крім цього, зі звичною всім глазунню Фаєрман закликала бути обережними і знати міру. Сильно смажена страва на сніданок стає вкрай калорійною, а приготування при високих температурах може призвести до утворення потенційно шкідливих сполук.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.