Дієтолог-терапевт попередила про шкоду пізньої вечері. За її словами, в ідеалі людина повинна вживати більшу частину калорій у світлу пору доби, під час своєї максимальної активності.
Вона зазначила, що під час сну виділяються мелатонін та соматотропін. Вона пояснила, що пізні вечері, які містять багато простих і складних вуглеводів, можуть призвести до підвищення рівня інсуліну в крові, що, у свою чергу, гальмує вироблення мелатоніну та соматотропіну.
Дієтолог онлайн-сервісу з управління здоров’ям Budu Наталія Гридіна закликала перед сном віддавати перевагу білку, вуглеводам з овочів та фруктів. Також можна включити у вечірній раціон сир та крупи. Фахівець пояснила, що міститься триптофан — амінокислота, яка відповідає за вироблення мелатоніну.
При цьому Гридіна порадила намагатися не вживати їжу пізніше ніж за дві години до сну.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.