Дієтолог попередила про шкоду пізньої вечері

Дієтолог-терапевт попередила про шкоду пізньої вечері.  За її словами, в ідеалі людина повинна вживати більшу частину калорій у світлу пору доби, під час своєї максимальної активності. 

Вона зазначила, що під час сну виділяються мелатонін та соматотропін. Вона пояснила, що пізні вечері, які містять багато простих і складних вуглеводів, можуть призвести до підвищення рівня інсуліну в крові, що, у свою чергу, гальмує вироблення мелатоніну та соматотропіну.

Дієтолог онлайн-сервісу з управління здоров’ям Budu Наталія Гридіна закликала перед сном віддавати перевагу білку, вуглеводам з овочів та фруктів. Також можна включити у вечірній раціон сир та крупи. Фахівець пояснила, що міститься триптофан — амінокислота, яка відповідає за вироблення мелатоніну.

При цьому Гридіна порадила намагатися не вживати їжу пізніше ніж за дві години до сну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-04-16