Що буде з вашим здоров’ям, якщо ви станете щодня їсти ягоди

malina

Ягоди містять велику кількість антиоксидантів та флавоноїдів. Крім того, вони відомі хорошим поживним профілем та здатністю запобігати розвитку хронічних захворювань. Ось які переваги для здоров’я ви отримаєте, якщо станете їсти ягоди щодня. 

Поліпшиться якість вашого харчування. Ягоди відрізняються високим рівнем поживних речовин. Журавлина, чорниця, ожина, малина та полуниця містять мало кілокалорій (60-80 ккал на чашку свіжих ягід), багато вітамінів, мінералів, інших біологічно активних сполук. У тому числі клітковину, вітамін С, фолієву кислоту та ін.

Ваш розум залишиться гострим надовго. Дослідження показують, що ягоди можуть підтримувати пам’ять та когнітивні функції з віком. Згідно з дієтою MIND (яка знижує ймовірність розвитку неврологічних порушень), ягоди потрібно вживати хоча б двічі на тиждень.

Рівень цукру у крові стане помірним. Завдяки клітковині та іншим речовинам ягоди стабілізують рівень цукру в крові та інсуліну. Одне дослідження також показало, що вживання їх під час основного прийому їжі або як перекус разом з іншими вуглеводами також допомагає зменшити постпрандіальну гіперглікемію та гіперінсулінемію у дорослих з надмірною вагою або ожирінням та резистентністю до інсуліну.

Ви можете прожити довше. Дослідження за участю понад 100 тисяч людей показало, що ті, хто вживав більше флавоноїдів, жили довше. Чорниця виявилася при цьому одним із продуктів, пов’язаних зі зниженням ризику передчасної смерті. Вчені виявили зниження цієї ймовірності на 5% на кожні 3,5 порції на тиждень.

Швидше за все, ви скинете вагу. Ягоди відрізняються високим вмістом клітковини та низькою калорійністю. В ході одного дослідження, опублікованого в BMJ, з’ясувалося, що дорослі, в раціоні яких було найбільше дієтичних флавоноїдів (вони містяться і в ягодах), з меншою ймовірністю набирали вагу протягом більш ніж 20 років.

Зменшиться ймовірність розвитку хвороб серця. В одній оглядовій статті, яка була опублікована в Frontiers in Nutrition, вчені дійшли висновку, що дієти, що містять багато ягід з великою кількістю антоціанів, значно знижують ризик виникнення ішемічної хвороби серця, серцево-судинних захворювань та смерті від хвороб серця.

Поліпшиться здоров’я ваших очей. Ягоди відрізняються протизапальними властивостями та захищають очі від пошкодження ультрафіолетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-11-09