Сексолог попередив про небезпеку відмови від сексу після 60 років

sex_old

Відмова від сексу у зрілому віці призведе до тяжкого перебігу клімаксу та прискорення старіння організму, попередив сексолог Ярослав Павлов. 

Павлов упевнений, заява 68-річної співачки Любові Успенської, що вона збирається повністю виключити із життя шкідливі звички та секс заради збереження здоров’я, не має сенсу. Більше того, на його думку, інтимна близькість у зрілому віці просто необхідна якраз для покращення самопочуття.

За словами фахівця, якщо розглядати відмову від сексу у короткостроковій перспективі, такий тип помірності може піти на користь, оскільки допоможе повністю відновити ресурси організму. Однак повне виключення статевих контактів на тривалий період з часом призведе до згасання функцій. Через це людина стане швидше старіти, а у жінок раніше, ніж належить, почнеться клімакс.

Павлов також зазначив, що секс має бути частиною життя і після 60 років, оскільки завдяки йому посилюється вироблення гормону щастя дофаміну, що сприяє запобіганню деменції, а хвороба Паркінсона настає значно пізніше.

Також завдяки регулярній інтимній близькості у зрілому віці жінки легше справляються з проявами клімаксу і почуваються більш задоволеними життям, сказав сексолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-12-12