В Запоріжжі суд виніс вирок матері 4-місячної дитини, яка померла в антисанітарних умовах

skoraya_zp

17 січня 2022 року до поліції Вознесенівського району Запоріжжя надійшло повідомлення від медиків швидкої допомоги. Лікарі уточнили, що у кареті швидкої допомоги померла 4-місячна дівчинка під час проведення реанімаційних заходів. 

На місце інциденту – квартиру багатоповерхівки на вулиці Патріотичного прибули правоохоронці та з’ясували, що лікарів викликав 36-річний чоловік, на якого мати дівчинки залишила дитину.

Дитина проживала у повній антисанітарії та недотриманні елементарних гігієнічних норм, належного харчування дівчинка не отримувала.

Співробітники поліції з’ясували, що матір’ю дитини, яка померла, є 29-річна мешканка Запоріжжя, які раніше притягували до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотиків.

За підсумками розгляду кримінальної справи у суді, недолуга матір загиблої дівчинки була визнана винною у смерті дитини та засуджена до 4 років позбалення волі.

Однак обвинувачена не погодилася з цим та подала апеляційну скаргу. Запорізьким апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції, винесений стосовно місцевої мешканки за неналежний догляд за дитиною, що спричинило смерть немовляти.

Варто зазначити, що ще у 2021 році горе-матір притягувалася до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотичних засобів. Де батько маленької дитини – невідомо, у жінки є ще двоє старших дітей, які живуть окремо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-07-11