Уролог висловився про нормальну тривалість статевого акту

sex10

Лікар уролог-андролог Олександр Баценко розповів, скільки хвилин у нормі має тривати секс, і в яких випадках можна говорити про передчасну еякуляцію. Його слова цитує видання Onliner. 

Баценко заявив, що в середньому нормальна тривалість статевого акту у світі становить п’ять хвилин, а все, що триває менше ніж дві хвилини 47 секунд, вважається передчасною еякуляцією. При цьому не варто забувати, що в інтимній сфері не все так однозначно, і якість сексу важливіша за його тривалість, висловив свою думку лікар.

Уролог закликав припинити сприймати статевий контакт як марафон. За його словами, партнерам важливо навчитися отримувати задоволення від процесу інтимної близькості та припинити намагатися орієнтуватися на статистику.

Немає такого поняття, як “довгий” чи “короткий” секс. Він повинен тривати стільки, щоб партнери встигли отримати тепло, ніжність та задоволення від спільності, а не від технічних механічних рухів, які відбуваються, аби потрапити до якихось середньостатистичних показників. Секс – про задоволення та близькість, а не про час

Водночас Баценко зазначив, що якщо чоловік справді страждає на передчасну еякуляцію, йому слід просто звернутися за допомогою до лікаря. Ця проблема легко вирішується фармакологічно або за допомогою обрізання, пластики вуздечки або денервації пеніса, заявив лікар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-07-20