Reuters: у Києві Блінкен оголосить про новий пакет допомоги Україні на $1 млрд

blinken

Держсекретар США Ентоні Блінкен у ході свого дводенного візиту до Києва, ймовірно, оголосить про новий пакет допомоги Україні на суму понад $1 млрд, повідомляє Reuters з посиланням на високопосадовця Держдепартаменту.

Співрозмовник агентства заявив, що пан Блінкен під час візиту до Києва зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, іншими високопосадовцями, а також представниками громадянського суспільства.

Чиновник на умовах анонімності заявив Reuters, що візит держсекретаря пов’язаний із бажанням Вашингтона обговорити з Києвом хід контрнаступу, дізнатися про потреби на полі бою, а також заходи, які потрібно вжити для зміцнення енергобезпеки України напередодні зими.

«Я думаю, що найважливіше – це отримати реальну оцінку від самих українців. Ми хочемо побачити і почути, як вони мають намір просуватися вперед найближчими тижнями», – зазначив співрозмовник агентства.

Як повідомили українські ЗМІ, пан Блінкен прибув до Києва сьогодні, 6 вересня. Раніше візит не анонсували. Минулого разу Ентоні Блінкен відвідував Україну у вересні 2022 року. У серпні держсекретар попросив Конгрес США схвалити запит президента Джо Байдена про виділення Україні чергового пакету допомоги на $24 млрд. З цієї суми $13,1 млрд мають піти на озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-09-06