Володимир Зеленський прибув із неоголошеним візитом до Канади

Президент України Володимир Зеленський вперше після початку повномасштабної війни проти РФ прибув до Канади, повідомляє ВВС. То був неоголошений візит. До цього Володимир Зеленський був у столиці США, Вашингтоні. 

Як передає канадське телебачення, прем’єр-міністр Джастін Трюдо зустрів Володимира Зеленського на злітно-посадковій смузі в аеропорту Оттави. Сьогодні, 22 вересня, президент України виступить перед канадським парламентом. До цього він виступав перед парламентом Канади незадовго до початку воєнного конфлікту з Росією у лютому 2022 року.

Після Оттави Володимир Зеленський та Джастін Трюдо вирушать до Торонто, щоб зустрітися з місцевою українською громадою. У Канаді проживає близько 1,4 млн людей українського походження, або 4% населення. Посол Канади в ООН Боб Рей заявив, що Володимиру Зеленському важливо побачити, як Канада підтримує Україну у військовому конфлікті з Росією.

До цього у Вашингтоні Володимир Зеленський зустрічався із президентом США Джо Байденом. Президент України прибув до Вашингтона з надією отримати додаткову фінансову допомогу. Цього тижня він виступив у Генасамблеї ООН, де закликав світових лідерів продовжувати підтримку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-09-22