Відбулася зустріч профспілки залізничників з фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування

Партнерство та співпраця – основна мета зустрічі, яку ініціювала Профспілка залізничників і транспортних будівельників України разом з Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. До обговорення долучилися представники АТ «Укрзалізниця» та Київського міського центру зайнятості. 

На українському ринку праці найбільш затребувані – кваліфіковані працівники робітничих професій. Не виключенням серед роботодавців є й Укрзалізниця. А оскільки в нашій державі під час воєнного стану запроваджено дієві програми підтримки роботодавців з компенсацією витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО, зареєстрованих безробітних, молоді, а також фактичних витрат за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю, це може стати суттєвою допомогою для направлення компенсаційних державних коштів на заробітні плати працівників, їх перекваліфікацію (безоплатні ваучери на навчання), допомоги в переоблаштуванні робочих місць для ветеранів тощо.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості запровадити пілотний проєкт в структурних виробничих підрозділах регіональної філії «Південно-Західна залізниця».

Голова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Наталія Землянська зазначила: «Наша взаємодія має бути спрямована на задоволення потреб як роботодавців, так і працівників».

Голова профспілки Олексій Семерунь додав, що для нас важливо налагодити співпрацю не тільки на столичному рівні, а й на регіональному.

У зустрічі взяли участь: від Державної служби зайнятості – директор Київського міського центру зайнятості Дмитро Новицький разом з фахівцями, від Укрзалізниці – заступник директора регіональної філії з управління персоналом та соціальної політики регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Тетяна Щербакова, заступник генерального директора з персоналу ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод» Ірина Осиченко, начальник управління персоналом філії «Центр з будівництва та ремонту інженерних споруд» Тетяна Савченко.

Раніше стали відомими зарплати залізничників в окупованому Бердянську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-03-02