Вчені показали, що полівітамінні добавки покращують пам’ять та уповільнюють когнітивне старіння у людей похилого віку. Про це повідомляється у статті, опублікованій у журналі American Journal of Clinical Nutrition.
Фахівці проаналізували дані 573 учасників великомасштабного дослідження ефективності полівітамінів та харчових добавок із екстракту какао (COSMOS). Було проведено детальну оцінку когнітивних функцій добровольців, внаслідок якої було відзначено помірний вплив полівітамінів у порівнянні з плацебо на розумові здібності протягом двох років.
Так, вчені виявили статистично значущу перевагу прийому полівітамінів щодо змін епізодичної пам’яті, але не виконавчих функцій мозку, у тому числі уваги та планування дії відповідно до загальної мети. Загалом щоденний прийом полівітамінів, що містять понад 20 незамінних мікроелементів, уповільнив когнітивне старіння приблизно на два роки порівняно з плацебо.
Раніше повідомлялося, що дослідники Інституту Френсіса Крика розкрили користь звичайних харчових добавок, які містять індоли. Відповідна дієта може захистити від хронічної інфекції, спричиненої криптоспоридіями, поширеними серед дітей до двох років.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.