Будь-який покупний майонез дуже калорійний — у ньому 60-70 відсотків жирності, тому для заправки новорічних салатів краще використовувати альтернативні варіанти, вважає лікар-дієтолог Олена Соломатина.
По-перше, можна приготувати домашній майонез. «Для цього потрібно знати, якщо беремо яйце, з-під якої воно курки — краще використовувати своє чи перепелине, щоб уникнути сальмонельозу», — попередила фахівець.
Менш калорійними варіантами стануть нежирна сметана чи натуральний йогурт, розповіла дієтолог. “У нежирній сметані може бути 10-15 відсотків жирності, йогурт, взагалі, 5 або 2,5 відсотка”, – зазначила вона.
«Або розбавляємо будь-який майонез зі сметаною чи йогуртом хоча б 50 на 50. Зрозуміло, що чим більша пропорція корисного, тим менш калорійний», — поділилася дієтолог.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.