Усі види капусти – корисна складова раціону, особливо якщо ви живете у місті, де багато промислових виробництв, розповіла лікар-дієтолог Маргарита Корольова.
Все тому, що капуста є джерелом сірки, а вона, у свою чергу, допомагає підтримувати в організмі рівень антиоксиданту глутатіону. Ця речовина корисна для печінки та виведення токсинів та шлаків з організму.
Якщо у вашому раціоні буде капуста, вона допоможе знизити шкідливий вплив навколишнього середовища на організм.
Сірка допомагає уникнути хронічної інтоксикації, навіть якщо ви живете чи працюєте у місцях, де багато джерел важких металів, зазначила лікар в інтерв’ю радіо Sputnik.
До речі, капуста корисна не лише у свіжому. Наприклад, таке споконвічно російське блюдо, як квашена капуста, не забули й сьогодні, бо має багато корисних властивостей. Вона допомагає наситити організм вітамінами та знизити вагу, особливо жінкам.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.