Психолог назвала причини виникнення еротичних снів

Еротичні сни можуть снитися через нереалізовані сексуальні бажання та фантазії, заявила сексолог-психолог.

За словами фахівця, у відвертих снах немає нічого поганого чи ганебного — це норма та просте відображення підсвідомих процесів. Їх зміст може спричинити як сексуальне збудження в людини, і призвести до оргазму. При цьому у чоловіків подібні сновидіння починають виникати в підлітковому віці, коли рівень їхнього лібідо максимально високий, а у жінок зазвичай після початку статевого життя, додала сексолог.

70 відсотків жінок хоча б раз у житті бачили еротичні сни

Однією з найпоширеніших причин виникнення еротичних снів вважається незадоволеність інтимним життям або тривала помірність, і в цьому є частка істини, впевнена сексолог.

Здебільшого сни є метафорою, відображенням внутрішніх процесів. Деякі з них – проекція прихованих бажань та нереалізованих еротичних фантазій. Причиною може стати відсутність сексуального життя або незадоволеність нею. У цьому випадку сни приносять людині довгоочікувану розрядку

Також, як зазначила фахівець, причиною появи пов’язаних із сексом снів можуть бути сильна закоханість чи нещодавній розрив стосунків. Якщо головним героєм подібних сновидінь є нинішній партнер, це може бути свідченням тісного взаємозв’язку з ним, підсумувала сексолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-03-12