Пошуки субмарини, що затонула в Атлантичному океані, входять у критичну фазу

Пошуки субмарини, яка зникла в ході туристичного рейсу до «Титаніка», що затонула, входять у критичну фазу, оскільки запаси кисню в ній повинні закінчитися в найближчі години або навіть хвилини. 

Спочатку повідомлялося, що кисню у ній вистачить до обіду четверга.

Напередодні було зафіксовано підводні удари, але знайти їхнє джерело не вдалося – “це все одно, що знайти голку в стозі сіна”, сказали експерти виданню CNN.

“Ми повинні зберігати оптимізм і надію”, – заявив на прес-конференції координатор пошукової операції.

Але експерти починають поступово говорити про те, що врятувати пасажирів субмарини (а це вчені та мільярдери) – вже не вдасться.

Вони вважають, що рано чи пізно субмарину все ж таки буде знайдено, але шансів на порятунок у людей майже не залишилося.

Дослідники кажуть, що глибини океану настільки не вивчені, що на карту нанесено лише 20% морського дна. Навіть вирушити в космос легше, ніж поринути на дно океану.

«Ми маємо кращі карти Місяця і Марса, ніж карти нашої власної планети», — сказав доктор Джин Фельдман, почесний океанограф НАСА.

На дні океану величезний тиск, довкола темно, майже нічого не видно і екстремально холодна температура.

На борту зниклої субмарини, нагадаємо, перебувають п’ятеро людей: британський мільярдер Хеміш Хардін, який торік літав у космос на кораблі Blue Origin, один із найбагатших людей Пакистану, бізнесмен Шахзада Давуд, його син Сулейман, французький дослідник-підводник Пол-Анрі Нарголі та Стоктон Раш засновник компанії OceanGate Expeditions, яка й організовувала ці занурення до “Титаніка”. Ім’я ще одного пасажира невідоме.

Вартість, ймовірно, їхнього останнього туру коштувала їм по 250 000 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-06-22