ЗМІ: Буданов допоміг залишити країну екс-голові «Нафтогазу»

Начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов звертався до суду, щоб обвинуваченого у корупції екс-главу «Нафтогазу» Андрія Коболєва випустили за кордон. Про це пише агентство «Українські новини» із посиланням на матеріали суду. 

Лист від голови ГУР надійшов до суду 16 листопада. У ньому Кирило Буданов просить надати Андрію Коболєву дозвіл на виїзд за кордон у період із 20 по 29 листопада.

Пізніше Буданов уточнив, що дозвіл потрібен на період з 3 по 17 грудня. Адвокат, як пише агентство, необхідність виїзду пояснив станом здоров’я матері Андрія Коболєва, яка мешкає у США.

Прокуратура попросила залишити прохання без розгляду, оскільки 2 листопада суд уже розглядав ці обставини. Співрозмовник агентства повідомив, що екс-голові “Нафтогазу” вдвічі зменшили розмір застави та зняли електронний браслет.

Національне антикорупційне бюро звинуватило Андрія Коболєва 19 січня. За даними слідства, він невиправдано виписав собі премію у розмірі $10 млн. Суд зобов’язав Андрія Коболєва бути за викликом до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, здати на зберігання до міграційної служби свій закордонний паспорт.

На початку жовтня Вищий антикорупційний суд дозволив виїжджати за кордон без дозволу, проте закордонний паспорт йому не повернули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-12-01