Укрзалізниця поновила низку додаткових виплат, призупинених на період воєнного стану

ukrzal

Укрзалізниця поновила низку додаткових виплат, які було призупинено на період дії правового режиму воєнного стану, – повідомили у профспілці залізничників та транспортних будівельників України.  

За словами представників профспілок, відновлено:

  • виплати премії за нагін запізнень пасажирських поїздів;
  • оплату додаткової відпустки у зв’язку зі смертю членів сім’ї працівника (з урахуванням п. 2 ст. 12 Закону України(зі змінами));
  • доплату працівникам за виконання поряд з основною роботою обов’язків тимчасово відсутніх працівників (встановлюється з урахуванням виробничої необхідності виконання робіт за професією (посадою) тимчасово відсутнього працівника у розмірі не більше 50 % посадового окладу (окладу, місячної тарифної ставки) за фактично відпрацьований час з обов’язковим попереднім розрахунком очікуваних витрат).

Відповідний наказ 14 березня 2023 року було відправлено керівникам структурних підрозділів апарату управління АТ «Укрзалізниця», керівникам регіональних філій та філій.

Слід зазначити, що на відновленні виплат наполягала Профспілка залізничників і транспортних будівельників України, представники якої неодноразово зверталась до керівництва АТ «Укрзалізниця» з пропозиціями поновити призупинені виплати.

Робота щодо поновлення й інших доплат та премій триває, – додали в профспілці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-03-21