Дієтолог назвала допустиму для споживання норму кави

Восени споживання кави та чаю збільшується, проте перелічені напої – джерела кофеїну. Допустиму норму цієї речовини назвала лікар-дієтолог. 

«Норма кофеїну – 400 міліграмів на день. У чашці кави приблизно 95 міліграмів, у чаї набагато менше за кофеїн: від 10 до 20 міліграмів. Багато залежить від міцності напою та розміру чашки», — зазначила фахівець, порекомендувавши випивати не більше чотирьох чашок кави або чаю на день.

За словами фахівця, надлишок кофеїну може призвести до підвищення артеріального тиску, прискореного серцебиття, нервозності, порушень сну. Людям із певними захворюваннями варто знайти цим напоям альтернативу.

«Випиваючи багато кави чи чаю, вони можуть відчувати посилення серцебиття. Це важливо і для тих, хто страждає на гіпертонію, тому що кофеїн може призводити до підвищення тиску. Вагітним не варто випивати більше однієї чашки кави на день», – порадила дієтолог.

Хорошою альтернативою лікарка назвала ромашковий і м’ятний чаї, а також трав’яні напої, які можна доповнити фруктами та спеціями (наприклад, корицею).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-11-04