Кардіолог назвав три шкідливі для серця продукти

serdce_produkti

Лікар-кардіолог Олег Варфоломєєв закликав скоротити споживання трьох продуктів, щоб повернути контроль над холестерином.

Він назвав цю речовину «тихим убивцею», що підвищує ризик хвороб серця. При цьому деякі продукти харчування можуть підвищити рівень насичених жирів, а отже, рівень холестерину в крові.

Варфоломєєв порекомендував скоротити вживання м’яса, особливо переробленого.

“Перероблене м’ясо, таке як жирний бекон, сосиски, гамбургери та м’ясні консерви, є гіршими конкурентами, а також жирне червоне м’ясо”, – сказав він.

Відмовитись варто і від частого вживання фаст-фуду, оскільки в ньому міститься багато солі, яка збільшує ризик серцевих захворювань, стверджує лікар.

Крім того, за словами Варфоломєєва, вершкове масло, а також спреди потрібно замінити на олії, виготовлені з овочів та насіння, наприклад, на оливкову чи рапсову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-06-11